Werner Roofing-Grand Haven

att hitta rätt person att åter tak ditt hem är inte alltid lätt. Eftersom takläggning kan vara en stor kostnad, vill du se till att du väljer rätt takläggning entreprenör att göra jobbet, men du kanske inte vet exakt vad det är som du behöver leta efter i en bra takläggning entreprenör. Om det här är första gången du anställer en takläggare är det viktigaste att vara uppmärksam på deras förslag.

de flesta husägare väljer att samla in bud från flera takentreprenörer och välj sedan den som är mest meningsfull för vad de letar efter, baserat på budget, material och tidsram. För att kunna välja det alternativ som är bäst för dig, men du behöver veta lite om att förstå takläggning entreprenör förslag. Det är där den här bloggen kommer in. Vi kommer att bryta ner takläggning förslag processen, så att du vet exakt vad man ska titta på, och hur man berättar vilken takläggning entreprenör är det bästa valet för ditt hem.

första saker först. Innan en entreprenör kan skapa ett förslag behöver de lite information från dig först:

Budget – du måste berätta för potentiella takläggare hur mycket du är villig att spendera på ditt nya tak. Även om du kanske inte har ett visst nummer i ditt sinne ännu, gör lite forskning för att se vad som är rimligt för det material du letar efter, och storleken på ditt hem, för att ge potentiella entreprenörer en ballparkfigur till att börja med.

föredraget Material-letar du efter ett metalltak? Asfalt? Något annat som keramiska plattor? Oavsett estetik du går för, Vill du låta din takläggare på det så att de kan sätta ihop ett förslag som speglar slutmålet. Olika material, olika ytbehandlingar och olika färger har olika prispunkter, så se till att du är tydlig med vilken färg och material du planerar att använda.

tidsram-behöver du ditt tak färdigt vid en viss tid? Om du bygger ett nytt hem kommer tidsramen att vara väldigt viktig, eftersom du måste ha ett tak installerat innan du kan flytta till interiörkonstruktion. Om du bara åter takläggning ett befintligt hem, tidsramen kanske ingen roll så mycket för dig, men du måste slinga potentiella takläggare på något sätt.

beskrivning av eventuella Aktuella Problem-naturligtvis kommer någon kvalitet takläggare att inspektera ditt tak innan de ger dig en slutlig uppskattning, men om det finns några problem du vet om i förväg, vill du berätta för potentiella takläggare. Sedan kan de sätta priset på dessa ytterligare korrigeringar i sitt förslag, vilket ger dig en rättvis titt på hur mycket du kommer att spendera.

när du har gett takläggare en grundläggande uppfattning om vad du letar efter i ditt takprojekt, kommer de att sätta ihop ett förslag och skicka det till dig. Förslaget bör fungera som en översikt över allt som takläggaren planerar att göra, när de planerar att göra det och hur mycket det kommer att kosta.

Vad ska man leta efter i Takförslag

  1. material som används – takläggaren bör innehålla exakt vilka takmaterial de planerar att använda, från tillverkarens namn till singelens stil till materialets kvalitet. Detta gör att du kan jämföra flera förslag jämnt och ge dig en bättre uppfattning om vilken typ av kvalitet Du kan förvänta dig av varje takläggare.
  2. schemaläggning – ett takförslag bör också innehålla ett detaljerat schema för när allt kommer att hända. De flesta takläggning jobb bör inte ta så lång tid, men de är obekvämt för dem som bor i hemmet, så det är viktigt att veta exakt när takläggare kommer att vara där, och hur lång tid det tar dem att avsluta jobbet.
  3. förklaring av skulder – ett kvalitetstakförslag bör innehålla en förklaring av eventuella skulder och hur takläggarens försäkring kommer att täcka dessa skulder i händelse av en olycka. Detta är en viktig linje i förslaget att leta efter, eftersom det kommer att berätta vilken försäkring takaren har. Om de inte har försäkring är du ansvarig för eventuella skador som uppstår på din egendom, och det är möjligt att ditt tak inte överensstämmer med lokal byggkod.
  4. hur avfall kommer att tas bort – takläggning är ett rörigt jobb. Det finns naglar och bältros som flyger överallt; takskräp som faller på dina växter, landskapsarkitektur och gräsmatta. Du måste se till att den du anställer har en plan för att städa upp den röra innan de lämnar, och förslaget ska ange hur de planerar att städa upp. Många takläggare har en gigantisk magnet som de går runt i hemmet med att plocka upp några fallna naglar, och andra se till att kasta alla gamla bältros och avfall i en gigantisk container som de ger, men du måste se till att de erbjuder sanering, eller du kan sluta betala mycket mer.
  5. förklaring av garanti – tak har ofta flera garantier. Det finns garanti på material, och sedan finns det en annan garanti på det arbete som takläggaren och deras besättning Slutför. Förslaget bör beskriva detaljerna i varje garanti, och förklara vad som omfattas av varje garanti. Detta bidrar till att säkerställa att du är skyddad i händelse av att bältros misslyckas, eller arbetet slutfördes inte till förväntan.
  6. hur taket ska betalas för – ett kvalitetsförslag kommer också att beskriva vad du behöver betala och när. Vissa takläggare tar betalning i omgångar, medan andra föredrar en del på framsidan, och den andra delen när arbetet är klart. Förslaget kommer att beskriva när du behöver betala, och hur mycket. Ett bra förslag bör också innehålla en specificerad lista över kostnader.
  7. extra kostnader – om det finns några extra kostnader i samband med ditt takjobb—reparera undertak, installera blinkande runt skorstenen etc.- förslaget bör också beskriva dem. Mest sannolikt kommer eventuella extra kostnader att komma från befintliga problem i ditt tak som takläggaren måste fixa innan de bekvämt kan sätta på ett nytt tak.

saker att dubbelkolla förslaget till:

medan allt på ett tak förslag är viktigt, finns det några saker du vill dubbelkolla för, som en kvalitet takläggare kommer att inkludera dem, medan en shadier takläggning entreprenör kan lämna dem för att få ditt företag, och sedan debitera dig mer pengar än du förväntat senare.

specificerad lista över kostnader

inte varje takläggare erbjuder en specificerad lista över kostnader automatiskt, men om du jämför bud är det bra att be om. En specificerad lista kommer att låta dig veta exakt vad du betalar för varje aspekt av ditt tak, från arbetskraft till materialkostnader. När du ber om en specificerad lista är det tydligt exakt vad du betalar för, och du kan bedöma om det finns några dolda kostnader som du kanske inte har känt till utan uppdelningen. Detta låter dig också jämföra varje bud rättvist mot andra. Du kommer att kunna se vem som tar ut mer för arbete och vem som tar ut mer för material, vilket ger dig en bättre känsla av vilken takläggare som är bäst för ditt projekt.

Licensure och arbetare Comp

en annan viktig rad du vill se upp för i din takläggning entreprenör förslag är en om licensieringen och arbetare comp. Du måste se till att alla takläggare du anställer är licensierade och ger arbetstagare ersättning till sina besättningsmedlemmar. Detta skyddar dig från eventuella skulder som uppstår på din egendom, och ser till att du får en kvalitet tak som kommer att rensas av din stad eller township kod krav.

i slutändan, när du väljer mellan takentreprenörer, är det viktigt att se till att du läser igenom varje förslag noggrant. Kvalitet takläggning entreprenörer kommer att vara så upfront som möjligt med kostnadsberäkningar, och kommer att ha tillstånd, licensiering, och försäkring som krävs för att se till att deras besättning, och ditt hem är skyddade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.