Werner Roofing-Grand Haven

ingen av oss kan förutsäga vädret med 100% noggrannhet. Speciellt här i Mellanvästern kan förhållandena förändras snabbt. Om prognosen kräver regn på dagen ditt tak ska installeras, eller duschar dyker upp från ingenstans, vad händer med ditt tak? Kan takläggare fortfarande installera ett tak i regnet? Det snabba svaret är nej, och vi förklarar varför.

ditt tak är där för att skydda ditt hem från fukt, vind och regn. Under takinstallationen utsätts känsliga delar av ditt hem för elementen, delar som aldrig är avsedda att hantera fukt, från antingen ett drivande regn eller till och med hög luftfuktighet. När ditt tak installeras är det viktigt att det händer i så torra förhållanden som möjligt, eftersom all fukt som finns under installationen kan orsaka skador och äventyra ditt tak.

varför Takläggare inte kommer att installera ett tak i regnet

vad händer om det är dåligt väder den dag som ditt tak ska installeras? Ibland är regn oundvikligt, och det fungerar inte alltid med våra scheman. Trots besväret regn kan ge, takläggare kommer inte att installera ett tak i regnet. Närvaron av väder och vatten under en takinstallation hotar integriteten hos ditt nya tak och sätter ditt hem och ditt takbesättning i fara.

att installera ett tak i regnet riskerar ditt hem

under en takinstallation utsätts ditt Takdäck för elementen. Ett vått takdäck kan växa mögel och mögel som kan få träet att ändra form eller ruttna, vilket leder till att ditt nya tak misslyckas. Droppar från regn, kondens, dagg eller till och med hög luftfuktighet kan alla orsaka takmaterial att svälla eller rynka, vilket leder till Spände, krusade eller missformade tak. Bältros kan också inte fästa korrekt eller jämnt om materialen under dem är fuktiga eller slick.

fel i installationen som leder till takfel faller på axlarna på din takinstallatör, som kan vara ansvarig för skador till följd av felaktig installation. Takläggare vet detta och kommer inte att installera ett tak i regnet eftersom de inte kan garantera god kvalitet utförande i våta förhållanden.

installera ett tak i regnet sätter takläggare i fara

en annan viktig anledning till att din takläggare inte installerar ett tak i regnet är att det sätter deras besättning i fara. Även när du följer korrekta säkerhetsförfaranden kan ett smidigt tak leda till allvarliga skador. Någon kan glida och falla och orsaka skador på sig själva och ditt utsatta tak. Eller, om det finns blixtnedslag i området, kan ditt takinstallationspersonal vara de högsta föremålen runt. Det är inte värt risken för en olycka att installera ett tak i regnet, oavsett om det är en molnburst eller bara en duggregn.

om din takläggare inte har rätt försäkring kan ansvar för eventuella skador på din egendom falla på dig. För att undvika detta, se till att din takläggare följer alla korrekta säkerhetsprotokoll, inklusive att bära lämpligt fallskydd enligt definitionen av OSHA, och att de och deras besättning omfattas av allmän ansvarsförsäkring.

vad händer om det börjar regna?

om några droppar börjar falla eller en plötslig dusch dyker upp, bör dina takläggare vara förberedda. De kommer att ha material för att täcka alla utsatta delar av ditt tak så snabbt som möjligt för att skydda det från skador. Oriented strand board (OSB) är gjord av lager som innehåller vax eller harts, och kanterna behandlas för att vara resistenta mot fukt, så några droppar kommer sannolikt inte att orsaka någon varaktig skada. Om träet blir vått måste det fortfarande torka helt innan arbetet kan fortsätta. Detta beror på att Trä sväller när det absorberar fukt, och allt material som är fäst vid däcket kan fånga in den fukten.

takentreprenörer vet att inte installera ett tak i våta förhållanden. De kommer inte att fortsätta att installera ett tak i regnet, men kommer att vänta tills platsen är torr och säker för ditt tak och din tak installation besättning.

var beredd och var flexibel

för att undvika problem, försök att schemalägga din takinstallation för en torr väderdag, men ha en reservplan på plats med din takläggare. När dagen kommer, håll ett öppet sinne och ditt öga på himlen. Om regnmoln börjar bildas är det bäst att skjuta upp resten av projektet tills det kan slutföras säkert. Lite flexibilitet är värt att få ett bra kvalitetstak du litar på. Du och din takläggare kommer att känna dig säker på att jobbet kommer att göras rätt och ditt nya tak kommer att hålla dig länge.

arbeta med rätt takentreprenör

det är viktigt att anställa rätt takentreprenör som förstår farorna med regn och fukt när du installerar ett tak. Rätt takentreprenör kommer att vara kvalificerad och certifierad för de produkter de installerar och vet vilka villkor som ger dig den bästa kvaliteten, längsta varaktiga taket. De kommer att fatta beslut som kommer att sätta dina prioriteringar först och ha en plan för vad man ska göra om väderförhållandena plötsligt förändras för att undvika farorna med att installera ett tak i regnet.

rätt takentreprenör kommer också att vara försäkrad, så om några problem uppstår under installationen kommer husägaren inte att vara ansvarig. Se till att din takläggare omfattas av allmän ansvarsförsäkring och arbetarens ersättningsförsäkring så att du inte kommer att vara ansvarig för att täcka kostnader eller behandling för skadade arbetstagare.

orolig för att installera ditt tak i regnet? Det är ett legitimt problem, men med en bra roofer som sätter dina prioriteringar först får du fortfarande det helt nya taket, du kanske bara måste vänta tills det slutar regna. För alla dina takbehov, nå ut till Werner Roofing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.