Vad man ska veta om att renovera ett tak

vad man ska veta om att renovera ett tak

Välkommen till Farmers home Renovation Series. Täcker allt från Badrum till tak, dessa artiklar ger förslag som hjälper dig att planera din renovering, tala tryggt till en entreprenör, och få den största valuta för din renovering buck.

det kanske inte är lika glamoröst som ett nytt kök eller solrum, men en takrenovering kan betyda skillnaden mellan ett vackert, Säkert hem och en lumpen, läckande. När allt kommer omkring skyddar taket över huvudet dig från elementen. Utan ett säkert, starkt tak kan dina andra renoveringsprojekt (och resten av huset) vara i fara.

var börjar du?

för att få det tak du vill ha och inte slösa bort tid eller pengar är det viktigt att veta:

1. Behöver du en takrenovering?

om inte ditt vardagsrum ständigt är peppared med hinkar som fångar läckor, eller du hör dina grannar skvallra om ditt föråldrade tak, är chansen att du förmodligen aldrig har övervägt att byta ut det. Att vänta tills dessa läckor blir värre eller för att andra allvarliga problem uppstår kan vara ett dyrt misstag. Å andra sidan kan du vara proaktiv och byta ut eller reparera ditt tak spara tid, pengar och frustration i framtiden.

förutom att skydda ditt hem och dess innehåll kan ett nytt tak ge ditt hus ett mer modernt utseende, förbättra energieffektiviteten, öka ditt återförsäljningsvärde och eventuellt tjäna dig en hemförsäkringsrabatt!

de flesta människor kan inte göra det ensam, fastän. Om du funderar på att byta ut eller renovera ditt tak, eller tänka på det nu när du läser detta, är det dags att hitta en pålitlig takläggare eller entreprenör att samarbeta med genom processen.

2. Hur hittar du din Takläggare / entreprenör?

att anställa en entreprenör eller takläggare är ett avgörande beslut. Vissa husägare kanske vill göra det själva, men vanligtvis är ett takbyte för komplicerat och för viktigt för DIY.

för att göra livet enklare och se till att jobbet är gjort rätt, ta dig tid att hitta en betrodd entreprenör eller takläggare i ditt område. På så sätt kan du arbeta tillsammans från dag ett. Några bra metoder för att lokalisera en takläggare eller entreprenör är att:

 1. prata med vänner, familj och grannar som kan ha haft en takrenovering tidigare.
 2. ta en tur till den lokala timmergården eller järnaffären och be om namn på erfarna takläggare eller entreprenörer.
 3. titta på gula sidorna i gula sidorna och gör några telefonsamtal.
 4. Sök på internet. Sajter som Angies lista och Better Business Bureau är användbara resurser.
 5. be om en lista över licensierade takläggare eller entreprenörer i ditt område från National Association of Remodeling Industry.

3. Räcker det med mindre reparationer?

behöver du helt byta ut ditt tak eller skulle vissa reparationer och renovering vara tillräckliga?

ärligt talat kanske du inte vet från toppen av ditt huvud. Det är där din takläggare eller entreprenör kommer in. De kan komma upp och hjälpa till att utvärdera ditt tak.

innan du skickar någon uppför en stege, fråga dig själv några viktiga frågor:

 • ser ditt tak gammalt ut? Äldre, smutsiga eller missfärgade tak behöver bara rengöras. Missfärgning kan dock också vara ett tecken på vattenskador, vilket kan kräva en renovering.
 • läcker ditt tak kroniskt? Om du befinner dig att hantera ett läckande tak varje säsong kan det vara dags att byta ut ditt tak.
 • har du värme-och isoleringsproblem? Om ditt hus har svårt att värma upp, eller om du hittar luftläckor, kan det vara dags att renovera ditt tak och förbättra din isolering.

om du och din takläggare eller entreprenör har bestämt att du behöver ett takbyte är det dags att tänka på vilken typ av nytt tak du vill ha.

4. Vilket material är rätt för dig?

utanför att välja din takläggare är valet av takmaterial kanske det näst viktigaste beslutet du kommer att göra när du byter ut ditt tak. Materialval påverkar utseendet och prestanda på ditt tak, och är den viktigaste indikatorn på den totala kostnaden.

det finns många material att välja mellan, men kom ihåg lokala byggkoder, stilar, tillgänglighet, takvinkel och din egen budget kan begränsa dina val. Första saker först, prata med din betrodda takläggare eller entreprenör om vad som finns tillgängligt och vilka material som kan fungera för ditt tak.

det kan också hjälpa till att lära sig mer om materialet där ute innan du fattar några beslut:

 • Asfaltkomposition bältros-i allmänhet det billigaste och mest använda takmaterialet, dessa kanske inte är de mest snygga bältros, men de arbetar för en mängd olika takvinklar och stilar.
 • lera / betongplattor-överlappande betong-eller lerplattor kan vara snygga och effektiva. Båda har en lång livslängd, kräver minimalt underhåll och erbjuder naturlig isolering.
 • Wood bältros / shake-ett högkvalitativt men dyrt val, wood bältros eller shake erbjuder ett vackert, naturligt utseende, även när det åldras, och kan vara upp från 30-50 år, om det underhålls ordentligt. Dessa kanske inte är tillgängliga i ditt tillstånd.
 • plåttak-ett hållbart och mångsidigt val, plåttak finns i många stilar och är ganska underhållsfria. Plåttak är svårt att få tag på men är en av de dyrare material, och kan också vara mottagliga för denting.
 • skiffer takläggning-sten skiffer erbjuder en naturlig, rustik stil tillsammans med naturliga vattentäta, brandsäkra och isolerande egenskaper. Det är dock ganska tungt och dyrt.
 • sammansättning skiffer-Tillverkad av återvunnet syntetmaterial, är detta material en lätt, billigare och mindre hala substitut för sann skiffer tak.

5. Hur lång tid tar jobbet?

professionell installation är en extra kostnad, men det är ett litet pris att betala för att veta att jobbet kommer att göras rätt och på kort tid. Detta minimerar riskerna för att lämna delar av jobbet oavslutade i veckor. Faktum är att en professionell takläggare eller ett team av takläggare vanligtvis kan avsluta ett installationsjobb på bara några dagar! Detta innebär vanligtvis:

 • ta bort befintliga bältros.
 • reparera eller byta tak trä.
 • installera blinkande.
 • installera isolering och vattenbarriärmaterial.
 • installera takbältros eller skaka.

den exakta tidpunkten för jobbet beror på olika faktorer, som materialet, takets storlek, väder och antal personer som arbetar med det. Få en uppskattning från din takläggare eller entreprenör av tid och kostnad innan du börjar något arbete.

informationen på denna sida tillhandahålls endast för allmän information och är inte avsedd som professionell eller expertråd. Varje försök görs för att säkerställa noggrannhet och aktualitet, men allt innehåll presenteras utan garantier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.