Topp 65 fakta om takplattor

det finns en god chans att varje hus i ditt grannskap är utrustat med ett bältrostak. Främst för att 75% av alla hus i Nordamerika väljer denna populära typ av installation.

men innan du bestämmer dig för att följa publiken, gräva lite djupare och ta reda på mer om detta material.

här är de 65 bästa fakta om asfaltbältros du borde veta innan du köper.

Genomsnittlig Takbyteskostnad:

låg slut
$4591
Mid Range
$5277
High End
$6597

se kostnader i ditt område börja här-Ange ditt postnummer

i det här inlägget:

 • typer av tak bältros
 • priser (material och installation)
 • hållbarhet och livslängd
 • Ventilation
 • garantier
 • energieffektivitet
 • installation överväganden
 • Pitch krav
 • applikationer i olika klimat
 • underhåll
 • miljöpåverkan

singeltyper

bältros fakta

1. När det gäller komposition finns det två olika sorter: glasfiber och organisk.

glasfiber bältros: består av följande lager:

– ett lager av vattentät asfaltbeläggning
– ett översta lager av keramiska granuler, som skyddar mot skadliga UV-strålar.

på grund av närvaron av glasfiber behövs mindre asfalt i tillverkningsprocessen. Som ett resultat har du en mer lätt, brandbeständig och hållbar singel. Idag är 90% av alla asfalttak som säljs i USA glasfiberbältros.

organiska bältros: dessa är tillverkade av återvunna lager av filtpapper, mättade i asfalt. De beläggs sedan med självhäftande asfalt tillsammans med inbäddade keramiska granuler för extra skydd. 40% mer asfalt går in i tillverkningen av organiska sorter än glasfiber. Det betyder att de är tyngre, dyrare och mer skadliga för miljön. Dessutom håller de inte så länge och är nu nästan utrotade.

2. När det gäller design, det finns tre huvudsakliga tak singel stilar:

3-tab bältros-även känd som ’strip’. Dessa är gjorda av ett enda stycke (lager) av material, och har två-cut outs på den exponerade ytan. Följaktligen får du en tre-flik, skifferliknande utseende.

Laminatbältros-även känd som”arkitektonisk”. De innehåller en andra uppsättning bältros ovanpå den första för att skapa uppfattningen av 3D, samtidigt som de ger mer motstånd. Arkitektoniska produkter anses vara de bästa bältros för bostadstak, och husägare köper dessa oftast. De kommer också i premium sorter, och många linjer liknar trä skaka och tung skiffer.

storformade bältros – antingen rektangulära eller horisontella, och utan flikar eller utskärningar.

tillbaka till toppen

kostnader för material och Installation

genomsnittliga Takkostnader för:

de flesta husägare tillbringade mellan: de flesta människor tillbringade: $4,190 – $5,740 (för en 1600 kvm. fot. Tak)
låg slut
$3,931

genomsnitt
$5,148

High End
$9,371

se kostnader i ditt områdebörja här-Ange ditt postnummer

3. Det finns 5 faktorer som går in i ett takcitat som en entreprenör ger dig:

– mängd arbete som är involverat
– layout (lutning, antal dalar, takkupor, skorsten, etc)
– geografisk plats

4.Bältros säljs i buntar. Typiskt 3 buntar täcker 100 kvm.fot. (1 kvadrat) av området.

vikten av en bunt av bältros är 50 till 65 kg per bunt för tre flikar och 65 till 80 kg för arkitekturer.

3 tab bältros kostar vanligtvis ca $25-30 per bunt, eller $75-90 per kvadrat.

laminerade bältros är runt $28-32 per bunt, eller $84-96 per kvadrat för standardviktprodukter (inte premium).

Premium laminerade sorter kör om $45 eller mer per bunt.

5. Dessutom behöver du också följande delar: underlag (filt eller syntet), droppkant, is-och vattenbarriär, rygglock, ventilation och naglar. I genomsnitt 100 kvm.fot. av ett komplett system kommer att kosta $125-150 per kvadrat för material endast.

6. Ett genomsnittligt bostadstak i USA är 1600 kvm. fot. (16 rutor). En DIY – takbyteskostnad kommer att vara ungefär $ 2,000-2,400.

7. Om du hyr en entreprenör, samma projekt (1600 kvm. fot.) kommer att kosta dig allt från $4000 på en låg slutet till $6400. Dessa siffror är lika med $250-400 per kvadrat installerad. Detta inkluderar: 1 lager riva av, installation av standard laminerade eller tre fliken bältros på en storie ranch eller cape house. Detta intervall täcker sådana variabler som: din geografiska plats, entreprenör du anställer, enkel åtkomst, jobbkomplexitet etc.

tillbaka till toppen

hur länge håller ett singeltak?

8. De flesta husägare undrar hur länge är ett tak bra för? Vanligtvis är det billigaste systemet det mest benägna att skada från sol exponering, temperaturförändringar, höga vindar och stormar. Det kan visa skador 5-6 år eller mindre efter installationen. Det kommer också att vara den kortaste tiden, i genomsnitt 10-12 år.

9. I allmänhet appliceras singelgranuler för att skydda produkten från solljus, UV-strålar och väder. När dessa granuler börjar avta, påskyndar åldringsprocessen och läckor är mer benägna att uppstå.

 Hur Länge Håller Bältros?

10. Granulförlust kan hända från ett antal saker: normalt slitage, hårt väder, som hagelstormar, att gå på, mekanisk skada, blåsor eller från en tillverkningsfel. Andra faktorer som påverkar hur länge bältros varar är: mosstillväxt, brist på ventilation och isdammar.

11. Om ditt hus ligger i ett område med heta temperaturer och mestadels soliga dagar är det bäst att installera ett ljusare färgmaterial. Det är mer motståndskraftigt mot värmeabsorption, UV-skador och härdning (singel torkar ut från värme och blir sprött).

12. Om du bor i ett varmt och fuktigt klimat kan taket skadas av alger och svamptillväxt. För att förhindra detta, överväg att installera speciella algresistenta produkter, som har cirka 10% granulat belagda med läckbar koppar för att skydda mot missfärgning, alger och mosstillväxt. Atlas erbjuder en nyligen formulerade Alger resistenta bältros, med en livstidsgaranti.

13. De flesta material skadas av hagel och kräver ersättning under hemförsäkring. Men vissa tillverkare (nämligen Malarkey) producerar premiumklass 4 bältros som kan motstå klass IV hagel storm (2 tum diameter). Dessa klass 4 bältros är i vissa avseenden jämförbara med betongplattor eller metall, vad gäller hållbarhet.

tillbaka till toppen

takventilation

 bältros Ventilation

14. Alla typer av bältros håller längre med korrekt ventilation.

15. System som installeras utan ordentlig ventilation kommer omedelbart att förlora sin garanti.

16. Den vanligaste och mest effektiva typen av ventilation idag är Ridge / Soffit vent combo. Soffit eller eave ventiler är för intag av frisk luft, och ridge vent är för avgas. Ett korrekt utformat ventilationssystem bör tillåta mer luft att komma in än att fly.

17. Andra, mindre effektiva ventilationssystem inkluderar gavelventiler, statisk låda och eldrivna ventiler.

18. Olika typer av ventilation ska aldrig kombineras på samma tak. Detta beror på att olika ventilationer skapar en kortslutningspåverkan, när varmluft cirklar runt vindutrymmet, men lämnar aldrig från avgaserna, vilket upphäver din ventilation.

19. Om du har vindsisolering installerad, se till att den inte blockerar soffit-luftintag. Annars fungerar inte din ventilation.

garantier

20. Asfalt bältros marknadsförs med allt från 20-års till 50-års garanti. På senare tid har de flesta tillverkare anpassat en ny gimmick där de märker tidigare laminerade 30 år bältros, som”livstid”. Om du läser garantin är ”livstid” bara namnet, och den faktiska täckningen är faktiskt någonstans mellan 10-15 år.

21. En 30 års produktgaranti betyder inte att det kommer att vara så länge, eftersom klimat och väderförhållanden är olika runt om i landet. Ofta är dessa garantier proportionella och täcker bara en bråkdel av kostnaderna, ju äldre de blir.

22. Materialen och själva installationen kommer med ett antal olika garantier. Till exempel finns det en tillverkargaranti som täcker defekter i själva materialet, ofta mellan 20 år till en livstid. I verkligheten överstiger täckningen sällan 10-15 år, och du bör noggrant läsa dokumenten innan du köper ett visst varumärke.

23. Vanligtvis täcker en entreprenörs Garanti Eventuella problem med installation och utförande och kan vara så lite som 6 månader till ett år. Många statliga byggkoder kräver en minsta arbetsgaranti för att vara minst 2 år. Om din

tillbaka till toppen

energieffektivitet

 Timberline energibesparande bältros av GAF

Timberline energibesparande bältros av GAF

24. Asfaltbältros anses vara ett av de minst energieffektiva materialen. Detta beror på att de absorberar mycket värme från solen och därigenom höjer temperaturen på vinden.

25. Som ett resultat av ökande konsumenternas efterfrågan på energieffektivitet har tillverkare formulerat bältros som kan sänka din hustemperatur med så mycket som 20% under sommarmånaderna. Du kan välja mellan följande alternativ (leta alltid efter Energy Star-etiketten för att säkerställa att du får den verkliga affären):

Landmark Solaris by CertainTeed.

varaktighet Premium av Owens Corning.

Timberline Cool serie av GAF.

26. Alla ovanstående tak inkluderar” cool ” solreflekterande pigmentering. De är mer energieffektiva än icke ”coola” produkter av samma färg.

27. Även om ett sådant tak är mer reflekterande, lagrar det fortfarande mycket termisk energi. Så även efter att solen går ner kommer ditt vindutrymme inte att vara helt coolt.

28. Om energieffektivitet är en av dina viktigaste problem, bör du överväga ett metallalternativ.

tillbaka till toppen

installationsöverväganden

 gemensamma utrymmen för takläckor

gemensamma utrymmen för takläckor

installera tak bältros
$4872
genomsnittligt pris
installera plåttak
$10253
genomsnittligt pris
installera platt tak
$8257
genomsnittligt pris

se kostnader i ditt områdebörja här-Ange ditt postnummer

29. De flesta läckor förekommer i dalar, nära takfönster, skorstenar, sidoväggar och andra penetrationer (förutom isdammläckor, som händer vid kanten). Därför bör särskild försiktighet vidtas vid installation av blinkande runt penetrationer och vid takläggning av en dal.

30. När du anställer en entreprenör, be honom att visa dig exempel på deras blinkande arbete. Se till att de inte återanvänder gammalt steg och bly som blinkar, eftersom de skadas och vanligtvis inte fungerar när taket måste bytas ut.

31. En av anledningarna till asfaltbältros stabila popularitet är att de kan installeras på nästan vilken arkitektonisk stil som helst. Mansard, Gambrel, Saltbox, gavel och Höftstrukturer är alla perfekta kandidater för denna applikation. Asfalttak är också ett populärt val för ett skjul, garage och andra uthus.

32. Bältros bör tillämpas över en kontinuerlig däck, bestående av minst 15/32 ” plywood eller OSB.

33. De kan installeras över befintliga bältros (eller träskakningar) för att spara tid, pengar och deponiutrymme. Det rekommenderas generellt att inte gå mer än 2 lager djupt och speciellt vattenskydd (vattentätt singelunderlag, speciell droppkant etc.) måste sättas på plats. Tänk på att om du installerar dem som ett andra lager kommer du sannolikt att förlora din garanti.

34. Nrca rekommenderar galvaniserat stål eller motsvarande korrosionsbeständiga naglar för fastsättning. Byggkodskrav och tillverkarens rekommendationer bör också beaktas.

35. Standard rekommendation är 4 naglar per singel, eller 6 naglar i höga vindområden.

36. Varje singel har sin egen linje på vilken naglar ska placeras. Spikning för hög möjliggör exponering för vindlyft. Att gå för lågt lämnar naglarna synliga och utsatta för vädret. Spikning genom tätningsremsan kan påverka vattenspridningen.

37. Flera tillverkare, nämligen iko och Owens Corning, har nyligen släppt en ny takstenslinje som innehåller en tygförstärkt spikremsa. Det ökar standardvindupphöjningsgraden från 70 mph till 110 mph.(detta är detsamma som metall).

38. Blinkningar ska vara gjorda av en korrosionsmetall som är minst 0,019″ tjock. Vanligtvis används aluminium för alla steg som blinkar runt skorstenar, sidoväggar, takfönster etc.

39. Dalar ska alltid få en 24 ” bred is-och vattenbarriär installerad i hela dalens längd.

tillbaka till toppen

takhöjd krav

Asfalt bältros på en hög tonhöjd traditionell stil hem.

40. För att behålla din garanti bör minsta tonhöjden för asfaltbältros inte vara mindre än 3 i 12 (18 kcal). Detta beror på att produkten är beroende av gravitation och lutning för vattenavfall.

41. De ska aldrig installeras på plana tak, eftersom de är ett vattenavfallssystem. På plana tak har vatten inte en naturlig lutning att sprida sig från.

42. I norra klimat bör du inte installera bältros på låga sluttningar (mellan 1-3 tonhöjd), eftersom de kommer att vara mycket mottagliga för isdammar.

43. De kan installeras på låga backar, men endast som en estetisk förbättring. De läggs vanligtvis över ett vattentätt membran eller lamineras kraftigt mellan varje singel (rekommenderas inte.) Om du måste använda dem rekommenderar vi starkt endast tre-flikprodukter. Installera inte laminerade, eftersom 3-flikar är mycket bättre vid vattenavfall i låg sluttning.

44. På sluttningar större än 21: 12 (mansard) ska bältros spikas 6 gånger och manuellt förseglas med takcement.

45. Pitch är också viktigt när man bestämmer vilken typ av underlag som ska användas. En # 15 asfaltmättad (15 lb filt) underlag är minimikravet för sluttningar 18 GHz och högre. För mindre tonhöjd än så, dubbel täckning 15 lb filt eller en 30 lb filtunderlag bör användas för extra skydd mot vatten pooling.

46. Baserat på vår erfarenhet inom området är användning av ett andningssyntetiskt underlag en mycket bättre lösning och långvarig lösning. Det är också bäst att förhindra isdammar.

47. Underlag rekommenderas av följande skäl:

– skydda däcket från regn innan installationen är klar.

– skapa en extra väderbarriär för blow-offs eller läckor.

– skydda tak från någon harts exponering från höljet.

– krävs av de flesta byggnormer i USA och Kanada.

tillbaka till toppen

asfalttak Installation i olika klimat

 is dammar problem på asfalt bältros

48. Hus bältros kan installeras i alla temperaturer så länge entreprenören är villig att göra jobbet. 40 till 85 till f är det överenskomna ideala installationsområdet.

49. I extrem kyla kan de bli spröda och det självtätande limet kommer inte att bindas.

50. I extrem värme blir de skadade när de går över och tjärlimet fastnar på nästan allt.

51. I allmänhet är issmältande pellets inte väsentligt skadliga. Färgning kan emellertid inträffa när natriumkloridresten tvättas bort. Som ett alternativ kan du välja magnesiumklorid eller kalciumpellets.

52. Det är bäst att undvika att använda is plockar eller spade kanter för att ta bort snö och is dammar, eftersom de kommer att skada spröda bältros och ofta kommer att upphäva din försäkringsskydd.

53. I det norra klimatet bör du installera ingen granulär is-och vattenbarriär längs alla takfot och dalar. På takfoten bör du installera minst två rader is-och vattenbarriär för att se till att täckningen sträcker sig minst 3 meter bortom husets yttervägg för att minimera skador från isdammar.

54. Det rekommenderas också att använda isbälte metallpallar längs takskenorna i norra klimat för att förhindra isdammar.

tillbaka till toppen

bältros tak underhåll

 tak underhåll

55. Ursprungligen misstas som mögel eller mögel, den svarta missfärgningen som uppstår på asfalttakbältros är faktiskt närvaron av alger. Det bildades eftersom fukt var ihållande närvarande i området.

56. Underhåll för att ta bort alger innebär en 50/50 blandning av blekmedel och vatten – spraya lösningen och låta den sitta, innan spolning med vatten.

57. Förebyggande underhåll för avskräckande algtillväxt inkluderar att trimma trädgrenar för att tillåta solljus, ta bort skräp regelbundet med en lövblåsare och se till att rännor rengörs, så regnvatten dränerar.

58. Underhåll innebär också en regelbunden inspektion av området för att leta efter böjda eller saknade bitar och även blinkande som kan ha lossnat eller rippat ut. Det är också klokt att inspektera någon caulking för att se till att den inte har ruttnat eller blivit rippad bort.

miljöpåverkan

 miljöpåverkan av asfaltbältros

59. Uppskattningsvis 11 miljoner ton (22 miljarder lbs) avfall produceras årligen i USA, på grund av avrivning och ersättning av bältros.

60. Varje ton som återvinns sparar motsvarande 1 fat olja från att gå till en deponi.

61. En genomsnittlig takbyte resulterar i 1-3 ton gammal produkt som vanligtvis bortskaffas i en deponi.

62. Priset på bortskaffande i en deponi, beroende på staten, är ungefär $35-50 per ton. I vissa stater, i nordost, är hastigheten så hög som $110 per ton.

63. Asfaltåtervinningsanläggningar tar ut så lite som $18 per ton.

64. Efter att ha tillverkats av raffinerad petroleum bör de inte brännas på grund av skadliga utsläpp.

65. I vissa stater används Återvunna asfaltbältros i” tak-till-väg ” – program för att göra gatu-och motorvägsbeläggning. De används också för att bana privata vägar, parkeringsplatser eller för lapparbete.

andra överväganden

hus bältros

medan bältros kanske inte är det material du väljer om du planerar att stanna i ditt hem i över 5 år, kan de vara en idealisk lösning om du planerar att sälja ditt hus snart. Enligt Remodeling Magazine kan ett nytt tak öka ditt hems återförsäljningsvärde med cirka 12 000 dollar (nationellt genomsnitt). Detta gör det till en viktig uppdatering att överväga att implementera, särskilt om ditt hem har ett äldre tak. Köpare kommer att uppskatta den förbättrade trottoarkanten, liksom utsikterna att inte behöva oroa sig för läckor.

rekommenderade resurser

Asfalt bältros Calculator – detta verktyg kommer att uppskatta priset och mängden material samt alla nödvändiga tillbehör för ditt tak ersättning.

Timberline vs Landmark bältros – en djupgående jämförelse guide till de två bästa arkitektoniska bältros.

GAF vs. CertainTeed-detaljerad jämförelse mellan garantier för två topp singel tillverkare.

din beräknade Takkostnad

takpris:
kostnad per kvm. fot.
Takstorlek:
takmaterial:

se kostnader i ditt områdebörja här-Ange ditt postnummer

publicerad: December 4, 2018

denna takläggning guide Presenteras av Leo B.
jag har varit en roofer i 15 år, och är specialiserade på plåttak och platt tak.
har du en takfråga eller problem? Fråga mig någon takläggning fråga!
takentreprenörer-gå med i vår gratis lokala Takläggare katalog för att få fler kunder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.