Rosemary potatis soppa

79 aktier

potatissoppa

Välkommen till vintern! När jag skriver detta får vi vår första vinter här i NYC. Det är inte mycket, bara lite snö, men det räcker att slå på värmen, snuggla upp i en filt och be för en tidig vår. Jag vet att vi har blivit bortskämda i år med mycket varma temperaturer, men låt oss hålla det riktigt dåliga vintervädret i fjärd i några veckor.

för att bekämpa detta väder bestämde jag mig för att göra den mest uppvärmande och fyllande soppan i min repertoar, min Rosmarinpotatissoppa!

Rosemary Potato Soup

denna soppa är en annan snurr på potatissoppa med både en rosmarinkryddor och en kryddig spark från en italiensk peppar. Och det är åh så bra! Tai var aldrig en soppperson, men jag tror att jag har konverterat honom sedan jag gjorde några soppor från början nyligen. Om jag kan ändra hans smak, kan jag övertyga din!

 Rosemary Potato Soup

jag är också väldigt glad att posta detta recept eftersom jag äntligen fick konstgjord belysning och kunde spela lite med dessa bilder. Det är inte den fantastiska strobe belysning som jag får använda på jobbet, men det är en stor förbättring från några av mina andra bilder på bloggen.

Rosemary potatis soppa

Rosemary potatissoppa

potatissoppa är min favorit soppa att göra när det är kallt ute. Lätt, billigt och gott, min Rosmarinpotatissoppa är aldrig en att svika!

förberedelsetid 10 minuter
tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter

kurs huvudrätt
kök amerikanskt

portioner 6
kalorier 470 kcal

ingredienser

 • 6 Oz Bacon
 • 2 Pounds Russet potatis
 • 1 gul lök tärnad
 • 3 Stjälkar selleri tärnad
 • 3 vitlöksklyftor malet
 • 8 koppar hönsbuljong
 • 3 msk smör
 • 1/4 kopp mjöl
 • 1 kopp tung grädde
 • 1 italiensk peppar
 • 2 kvistar färsk rosmarin
 • salt
 • peppar

instruktioner

 • koka potatis tills de är kokta, töm sedan och låt svalna. Kuben kyldes en gång för att röra.
 • i en stor stekpanna, laga bacon över medium värme tills det är klart. Ta bort bacon från pannan och lägg sedan åt sidan. Tappa av allt fett utom 1/4 kopp baconfett.
 • koka lök och selleri i baconfett tills löken är genomskinlig. Rör i vitlök och koka i 2 minuter.
 • i en lagerkruka kombinerar du lökblandning, kubad potatis och lager. Låt sjuda. I stekpannan, kombinera smör och mjöl och koka tills det är guldbrunt. Och att lagra potten och grundligt kombinera.
 • tillsätt tung grädde, rosmarin, salt och peppar och låt sjuda. Tillsätt hela italiensk peppar i soppan och låt koka i 15 minuter. Ta bort peppar och rosmarin, mosa sedan potatis tills soppan har förtjockats. Koka upp och låt koka i flera minuter.
 • smula Bacon på toppen av soppa och servera sedan. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.