Rose River Falls: ett vattenfall vandring + Bonus simning hål

på en varm dag, det finns inget som en sval i uppfriskande kalla bassängen som fylls upp av ett vattenfall, som 67 fot höga Rose River Falls på Shenandoah National Park.

eftersom inte alla vattenfall har ett drömmande badhål, är denna vattenfallsvandring lätt att älska.

men inget värt att ha kommer lätt. Vad jag menar med detta är att du måste anstränga dig för att nå Rose River Falls på 3.9-mil Rose River Loop vandring.

det kan vara så lite 1,3 miles eller så mycket som 2,6 miles, beroende på vilken riktning du börjar på denna slingvandring.

Trail Stats
Längd 3.9 km
svårighetsgrad måttlig
spårtyp slinga
höjdförstärkning 866 fot
längd 3 timmar
terräng mestadels Smuts & grusvägar, några trädrötter
hundvänlig Ja
avgift $30 per fordon (bra för sju dagar)
Vägbeskrivning Klicka Här

anländer till Trailhead

parkera vid Fishers Gap vid milmarkör 49.5. Detta är 1,5 miles norr på Skyline Drive från Big Meadows Wayside där du hittar toaletter och en närbutik.

det är ett bra stopp att göra för en snabb badrum paus eller att fylla på snacks eller drycker innan vandringen.

från parkeringsplatsen, korsa säkert över Skyline Drive till trailhead. Du kan gå rakt in på Rose River Fire Road för moturs väg.

eller, du kan börja på grusleden omedelbart till vänster för en medurs väg som når vattenfallet snabbare.

de första stegen

ärligt talat gick jag fram och tillbaka om detta, men jag måste rekommendera moturs vägen på denna slingvandring.

genom att göra det når du Rose River Falls vid 2,6 mil märket. Det finns mer vandring på framsidan, men efter att ha njutit av fallen är vandringen tillbaka till bilen 1,3 miles.

väljer att gå moturs, jag började en gradvis nedstigning på den breda, grus Rose River Fire Road. Denna gula flammade spår är avkopplande med höga träd på vardera sidan.

vid .5 mil mark, Grottkyrkogården visas på höger sida av leden.

denna familjekyrkogård är en av mer än 100 över denna nationalpark som tillhör familjer som bodde inom parkgränserna på 1930 – och 1940-talet.

brandvägen slutar på härligt sätt vid ett smalt vattenfall som går ner från 70 fot långa mörka ihåliga Fall.

för att se Dark Hollow Falls, det är en .2 mil (enkelriktad) vandra upp på höger sida av detta tumlande vattenfall. Sanningen ska sägas, brandvägen slutar inte vid vattenfallet.

från vattenfallen, korsa över bron och sväng vänster in på en smal vandringsled som är parallell med en bäck som heter Hogcamp Branch, som går genom Dark Hollow.

Lägg märke till att trail blazes också ändras från gult till blått.

gå ner när du går längs strömmen och ta in de fridfulla ljuden av kaskad vatten med varje steg. Titta på din fot för trädrötter och våta stenar när du går.

vid 1,3 mil märket ser du den perfekta platsen för ett mellanmål paus. Det finns flera stora stenar att sitta på och massor av små stenar att hoppa i vattnet.

ta av dig skorna för att njuta av det skarpa klara vattnet. Bara förbi 2-milsmärket når du en gångbro för att korsa över den svagt flytande strömmen.

i några fler steg ser du en grusstig som leder uppför en kulle till vänster. Det är så brant du kanske tror, du måste skämta med mig.

jag gjorde. Jag andades en stor suck av lättnad när jag insåg att detta inte var en del av spåret.

istället, leden delar här, så sväng höger för att fortsätta. Efter två miles av vandring kanske du undrar om fallen någonsin kommer att dyka upp, men det kommer.

ha tålamod. Vid 2,25 mil märket kommer du att upptäcka en spårmarkör. Sväng vänster och fallen är bara .5 kilometer bort. Men först måste du stiga upp en ganska brant kulle med kaskad utsikt över vattnet.

äntligen kommer vattenfallet i sikte på 2,6 milsmarkeringen. Härifrån måste du noggrant navigera i en stenkrypning till vattenfallsbassängen.

i ärlighetens namn, jag halkade på lite lera på väg ner, så var försiktig. Vid basen av vattenfallet kan du gå över på utsatta stenar.

Ställ din utrustning på andra sidan av simning hålet och faller. När du har splished och plaskade till ditt hjärta innehåll på Rose River Falls, scramble tillbaka upp klipporna.

sväng höger för att komma tillbaka på vandringsleden för de sista 1,3 milen till parkeringsplatsen. Leden är en blandning av stenar, lera, rötter och smuts. Det är också en stadig stigning till toppen.

du ser ett par spårmarkörer på vägen uppför backen för att ge dig uppdateringar om avståndet till Skyline Drive och Fishers Gap har utsikt över parkeringsplatsen.

du kan vara trött (från vandringen) och uppfriskad (från vattenfallet), men också glad att du bara har 1,3 miles, inte 2,6 miles.

vandringsalternativ

för dem som är angelägna om en längre vandring (men inte mycket längre), lägg till en extra .4 mil tur och retur till Rose River loop trail genom att införliva Dark Hollow Falls.

när du når bron vid brandvägen, gå uppför trappan till höger om vattenfallet för en glimt av 70 fot långa mörka ihåliga Fall.

för en kortare vandring, förvandla detta till en out-and-back vandring. Från Rose River trailhead strax utanför Skyline Drive, börja vänster på Skyland-Big Meadows Horse Trail.

gå 1,3 mil till vattenfallet och spåra sedan dina steg för en 2,6 mil tur och retur till Rose River Falls.

Wrap-up Notes

denna vandring tog mig 1 timme, 45 minuter att slutföra, inklusive ett stopp för att kolla in Fallen. Här är min karta över leden, inklusive var att parkera, på AllTrails.

för eftervandring förfriskningar och toaletter, Big Meadows Wayside är mile marker 51. Här hittar du toaletter, en närbutik och souvenirer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.