Rose Bush sniglar

när vädret äntligen värmer upp de dåliga buggarna dyker upp. Rose slug skeletonizes löv på rosor. Flera av våra kunder misstog skadan för en sjukdom. Rose sniglar ser mer ut som larver än sniglar. De är larverna av primitiva vepsar som kallas sågflugor. Det finns tre arter: bristly rose slug (Cladius difformis), den europeiska rose slug (Endelomyia aethiops) och den krullade rose slug (Allantus cinctus). Larverna av alla tre är ljusgröna med brun – orange huvuden, och de varierar i storlek från 1/2 till 3/4 tum långa. Den bristly rose slug är vanligtvis täckt med många korta hår, medan de andra två arterna är släta. När de är fullvuxna, liknar rossniglar nära fjäril eller mal larver. Större, äldre ros sniglar tugga hål rakt igenom bladet. Kvinnliga sågflugor (det vuxna livsstadiet av rossniglar) lägger enskilda ägg i slitsar längs bladets marginaler. När larverna kläcker börjar de mata på bladet. När de är fullvuxna faller de till marken och poppar i kokong som kamrar i jorden och dyker sedan upp som sågflugor. Beroende på art kan det finnas en för många generationer varje år-en för den europeiska rossnigeln, minst två för den krullade rossnigeln och sex för den bristly rosnigeln.

Rossniglar är extremt svåra att se eftersom deras gröna färg är nästan densamma som ett rosblad. Kom ihåg att jag alltid predikar”tidigt skydd är nyckeln till att förebygga växtproblem”. När du först märker ett problem med en anläggning adressera det innan det blir överväldigande! Rose sniglar kan defoliera en växt snabbt.

konventionella behandlingar

Bonide åtta insektsbekämpning

organiska behandlingar

Dr.Earth Pro-Active Jacobs Home & Garden Insect Spray

formulerad med eteriska oljor och vitlöksextrakt för att slå ner och döda insekter snabbt, är resultaten uppenbara från omedelbart till flera minuter. Dr. Earth Pro-Active bisexual arbetar för att blockera Octopamine neuroreceptorer. Octopamine är en kemisk neurotransmittor som styr kroppsrörelse och metabolism hos insekter och kvalster. Ingredienserna i Dr.Earth Pro-Active bisexual är interefere med överföring av Oktopaminsignaler genom en insekts kropp. Störningen av dessa signaler leder till metabolisk toxicitet, immobilisering och slutligen död. Vitlöksextrakt har visat sig avvisa insekter i flera veckor eller längre.

Bonide Rose Rx 3 i 1 RTU

tvåvägs trippelverkan: insekticid – miticid – fungicid/dödar ägg, larver och vuxna! Förhindrar och kontrollerar svart fläck, antracnos, rost, scab, blights—stoppar pulveriserad mögel på så lite som 24 timmar! Dödar alla stadier i livet av bladlöss, kvalster, skala, whitefly, skalbaggar, blad rullar—för användning på rosor och blommor samt frukt, nötter, grönsaker, örter, kryddor, krukväxter, träd och buskar. Kan användas inomhus. Lätt på fördelaktiga insekter. Ett utmärkt val för ekologiska och IPM trädgårdar. Innehåller Neem OIL organic insecticide. Godkänd för ekologisk trädgårdsskötsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.