Reddit-H2Grow-Root Rot-banan för hydroponiska odlare

rotrot är ett vanligt problem för hydroponiska odlare, men det kan lätt förhindras.

några vanliga tecken på rotrot: vissnande och brända fläckar som förekommer på löv. Viktigast är rotrot markerad av bruna, sjuka rötter.

ibland har du inte många symtom uppe, men så länge rötterna blir bruna och slemmiga vet du att du har problem.

lösning:

det kan vara svårt att bli av med rotröta och många känner att det är lättare att bara skrota växten och börja om. Det finns dock beprövade tekniker som kommer att bota din växt av rotrotproblem. För att bli av med rotrot framgångsrikt måste du ta ett tvåkantigt tillvägagångssätt. Du måste behandla växtens rot direkt och du måste också ändra växtens miljö så att rotrot inte längre har en bra plats att växa.

om du inte fixar miljöorsakerna till rotrot, kommer det bara att komma tillbaka oavsett vad du gör. Därför är det viktigt att gå igenom listan nedan och se till att du täcker alla dina baser för att förhindra en återkomst. Det är också viktigt att notera att drabbade rötter sannolikt aldrig kommer att återhämta sig, precis som hur missfärgade löv på växten aldrig kommer att återhämta sig. Det du letar efter är ny, hälsosam vit rottillväxt.

det finns massor av kosttillskott som kan hjälpa dig att skydda dina växter mot rotrot. Jag rekommenderar personligen Botanicare Aquashield för cannabisrotproblem eftersom jag har använt det framgångsrikt för att bli av med ett fruktansvärt fall av rotrot (och med ’successul’ menar jag nya vita rötter exploderade ur de gamla grumliga bruna och jag kunde så småningom skörda knopparna, bilder nedan).

Aquashield är också mycket billigare än de flesta andra liknande rotbehandlingar.

en viktig sak att notera är att när du behandlar orsaken till rotrot kommer de gamla bruna rötterna sannolikt aldrig att återhämta sig. Inte heller kommer de skadade bladen!

hur man förebygger och behandlar rotröta:

1.) Viktigast-försök att få så mycket syre som möjligt upplöst i ditt vatten. Därför är det bra att köpa en stor luftpump och stora luftstenar till ditt hydroponiska system. Ju fler bubblor och ytrörelse desto bättre, eftersom detta löser upp mer syre i vattnet. Rotrot kan inte trivas i en syrerik miljö och dina växters rötter kommer att älska det.

2.) Nästa viktigaste-se till att temperaturen på vattnet aldrig blir varmare än en behaglig rumstemperatur. Varmt vatten håller mycket mindre upplöst syre än kallare vatten och ger också den perfekta miljön för bakterier att växa. Den maximala rekommenderade temperaturen för vattnet i din behållare är cirka 72 kg F (22 kg C). Behåll vattentemperaturerna runt 65 kg F-68 kg F (18 kg C – 20 kg C) för optimal växttillväxt och förebyggande av rotröta.

3.) Medan steg 1 & 2 förhindrar de flesta fall av rotrot, finns det extra steg som kan vidtas. Vissa människor gillar att lägga till fördelaktiga bakterier och andra tillskott till deras vatten för att förebygga och behandla rotrelaterade växtsjukdomar och hjälpa till att göra näringsämnen tillgängliga för växten. Några av de tillgängliga formlerna är Aquashield, Piranha, VooDoo Juice, Great White (Great White har bra recensioner, men är obscent dyrt), Subculture B, Rooters och Plant Savers. De flesta av dessa kan användas med både hydro och jord växer. Jag rekommenderar personligen Aquashield eftersom jag har använt det framgångsrikt för att behandla rotrot (och det är också mycket prisvärt, du kan använda det hela din växa utan att bryta banken).

4.) Med alla hydroponiska system är det viktigt att byta reservoarvatten regelbundet för att förhindra näringsuppbyggnad och förhindra att någon typ av bakterier växer över hela behållaren. Jag rekommenderar att du försöker byta vatten minst en gång i månaden, även om många odlare rekommenderar att du byter reservoar en gång i veckan.

5.) Du måste hålla ditt odlingsområde så rent som möjligt hela tiden för att stoppa bakterier innan det börjar. Innan du börjar växa bör du också rengöra alla växtrelaterade föremål noggrant för att döda alla bakterier.

6.) I ett hydroponiskt system, se till att döda rötter, döda löv eller andra typer av växtrester inte kommer in i behållaren eftersom de kommer att ge en grogrund för dåliga bakterier när de börjar ruttna.

7.) Låt inte något ljus komma till dina rötter eller reservoarvatten någonsin, eftersom det ger värme och ljus som kommer att främja tillväxten av bakterier.

8.) Använd inte väteperoxid (H2O2) för cannabisrotrot – det är i bästa fall tillfälligt effektivt. Vissa människor rekommenderar att man behandlar rotrot med H2O2, även känd som väteperoxid. När du tillsätter väteperoxid i ditt vatten kommer det att döda alla bakterier inklusive rotrot, det är bara effektivt i ditt system i 1-2 dagar eftersom H2O2 snabbt omvandlas till syre och vatten. Det gör mig så ledsen när folk säger till odlare att använda H2O2 (väteperoxid) för att döda rotrot. Även de kommersiella kvaliteterna fungerar bara inte (och jag har försökt)! Allt H2O2 gör är att bubbla nära de döda bruna rötterna (eller något organiskt material), varför jag tror att folk tror att det hjälper. Enligt min erfarenhet hjälper det inte växterna själva (de ser inte bättre ut), och vad som är värre, alla H2O2 kommer att vara helt borta från vattnet inom 24 timmar. H2O2 dödar de flesta bakterierna i behållaren, inklusive några bra bakterier, och gör absolut ingenting för att ta itu med det underliggande problemet som orsakade rotrot i första hand. Även om H2O2 dödar dåliga bakterier, lämnar det tillräckligt kvar för att återbefolka din reservoar. Så vanligt som rådet att använda H2O2 för rotrot är, har jag aldrig sett ett fall av en riktig odlare som faktiskt kunde bli av med rotrot med H2O2.

hur återhämtning ser ut

du letar efter är nya friska vita rötter som växer ut ur de gamla bruna rötterna. Så småningom, när rotkulan blir större, kommer du inte längre att kunna se de gamla bruna rötterna. När du börjar märka en återhämtning kommer vissa odlare att ta bort gamla döda rötter, men det gör jag ofta inte.

ta en titt på vad som händer med rötterna från att använda Aquashield…

före – rötter har precis rotrot – här är en närbild av dessa rötter.

rötter börjar återhämta sig…

Lägg märke till de nya vita rötterna som växer ut ur de gamla bruna döda inom bara en dag eller två efter att ha fått Aquashield i behållaren. Vid denna tidpunkt har växten uppe slutat visa några nya symtom och verkar växa normalt.

rötter återvinns nu mestadels

Lägg märke till att du knappt kan se några tecken på den gamla bruna, och alla nya rötter verkar i allmänhet vita och friska. Växterna på toppen är frodiga, friska och snabbväxande, även om de gamla brända bladen aldrig återhämtade sig.

Läs hela artikeln här: http://growweedeasy.com/root-rot-cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.