Reddit-dragonage – [Spoilers All] Religion i Rivain

men Rivain är oficially Andrastian, även om, som Genitivi säger, i de mer traditionella delarna av landet, liksom de områden där Qun fortfarande är stark, har Chantry-lärorna inte mycket vikt.

ingenstans i Rivain är Chantry-inflytandet starkare än i Dairsmuid, huvudstaden. Rivaini royalty är Chantry trogen, men också progressiv på sin tro, om så bara av nödvändighet. Nationen, med sitt lapptäcke av kulturer, förblir en enhet genom samförstånd och kompromiss. (TWOT)

Thedas Värld berättar också om behandlingen av mages i Rivain, och även om mages är mycket mer accepterade på grund av traditionen av seers, är det viktigt att komma ihåg att cirklar och templars fortfarande finns och avfallna får inte bara ett frikort.

nationens relativa acceptans av magi, åtminstone i de områden som upptas av mer traditionell Rivain, har lett till en udda relation med Chantry och Circle of Magi. Rivains cirklar fungerar ungefär som de på andra håll och stöds av Andrastian adeln. Men de tolererar och arbetar med searna, så att de kloka kvinnorna kan behålla lärlingar och förbli fria så länge de hjälper landets templars när det behövs. (TWOT)

när det gäller deras religion verkar Rivain vara en mångsidig och mångkulturell nation. Det finns platser där Qun fortfarande kvarstår, platser där Chantry-lärorna är dominerande och platser där rivaini behåller sina egna traditioner. När det gäller vad är dessa traditioner, säger Thedas Värld detta:

Rivaini-folket spårar sina rötter till pantheistiska förfäder, och många i Rivain tror fortfarande att deras Gud och universum är en i samma. (Två)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.