poliser och domstolar Feb. 1, 2018: Watsonville man arresterad i Santa Cruz bilskytte

Jovanni Fernandez

av Michael Todd

[email protected] @michaeleetodd på Twitter

WATSONVILLE >> en 18-årig Watsonville man greps tisdag i samband med ett gäng motiverade skytte mellan bilar på en Santa Cruz korsning på en hektisk eftermiddag Jan. 20, Santa Cruz polisen sade Onsdag.

skytten, som inte skadade någon, sprutade kulor från en vit Volkswagen Jetta in i förardörren till en svart Ford Mustang nära North Branciforte och Soquel avenues Jan. 20, säger löjtnant Warren Barry.

polisen sökte Jovanni Fernandezs Watsonville-hem och Jetta på tisdag morgon efter att vittnen rapporterade att mer än två passagerare flydde i bilen på Soquel Avenue på Jan. 20, sa Barry.

en pistol användes i skytte, sade han.

Fernandez, som var i Santa Cruz County fängelse på onsdagen, står inför tre anklagelser om mordförsök, skjutning på ett ockuperat fordon, deltagande i ett gatugäng och innehav av alkohol av en minderårig. Ingen borgen sattes på mordförsöket. Borgen sattes till $1,500 på förseelse alkohol avgift, enligt fängelse register.

tre personer var i ett fordon som hade skjutits två gånger om 1: 45 pm Jan. 20 mindre än en mil från centrala Santa Cruz, sa polisen.

ingen av passagerarna skadades, sa Barry.

skottet härrörde från ett argument och” ord utbyttes”, sa polisen.

kulorna kom ”extremt nära” människorna i Mustang, från vilka kulor återhämtades, sa Barry.

”vi tar gäng-och vapenvåld väldigt seriöst,” sa Barry. ”Passagerarna eller fotgängarna kunde ha dödats.”

gripandet berodde på en öppen utredning av polisavdelningen och Santa Cruz County Gang Task Force med stöd från Santa Cruz County District Attorney ’ s Office, sa Barry.

vem som helst med information om skytte kan ringa utredningar på 831-420-5820.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.