Metro Board Directors Tie ”Rosa Parks/Willowbrook” Station översyn till samhällsutveckling vid banbrytande

Metro startade Willowbrook/Rosa Parks Station förbättringsprojekt igår, som alla bra groundbreakings gör, med en fotovänlig rivning av strukturer som, till observatörer, symboliserar stagnationen som projektet syftar till att åtgärda.

naturligtvis är den underväldiga utvecklingsnivån kring stationen-i tjänst sedan den blå linjen öppnade 1990-mer en produkt av hur svårt det har varit att övertyga återförsäljare och privata investerare att ta en chans på samhället de övergav så länge sedan. Detta trots att det är ett av systemets mest trafikerade.

att åtgärda den typen av institutionaliserad desinvestering via offentliga projekt ensam är en lång order.

genom att binda transitförbättringar till andra investeringar i området, bygga partnerskap som syftar till att lyfta samhället och utnyttja Rosa Parks makt och betydelse, föreslog dock Metro-styrelseledamoten Jacquelyn Dupont-Walker, direktör och Länsövervakare Mark Ridley-Thomas och Metro-VD Phil Washington alla i sina kommentarer, extraordinära saker kan vara möjliga.

Ridley-Thomas lovordade översynen på 109 miljoner dollar av Rosa Parks station som att erbjuda ”något för alla.”

specifikt kommer konstruktionen att innehålla: en ny civic plaza( som ska användas för samhällsevenemang); ett cykelnav; utvidgningen av Blue Line-plattformen och förlängningen av baldakinen; konsoliderade och förbättrade bussfack; uppgraderade hissar, rulltrappor och trappor som förbinder de blå och gröna linjerna; nya kundservice-och säkerhetscentra; platsspecifikt konstverk av konstnärerna Jamex, Einar de la Torre och George Evans som utforskar arvet från Rosa Parks och Civil rights movement; en omkonfigurering av parken och ritten; ny landskapsarkitektur, belysning och skydd; offentliga toaletter; och nya och förbättrade gångvägar som förbinder passagerare till Willowbrook och Wilmington Avenues (se nedan).

makeoveren är en del av de större $1.2 miljarder i uppgraderingar till 22-milskorridoren som har pågått under de senaste fyra åren, och som inkluderar en ny flotta tågbilar, fyra nya växlar, förbättringar i Washington/Flower och andra stora systemuppgraderingar.

 webbplatskarta. Källa: Metro
webbplatskarta. Källa: Metro

men stationen var bara ett av många exempel på investeringar i närområdet, fortsatte Ridley-Thomas.

återuppbyggnaden av det närliggande Martin Luther King, Jr. hospital, slutförandet av 105 enheter av prisvärda seniorbostäder och Willowbrook Library tvärs över gatan från stationen och förbättringar av gator och parkutrymmen , sade han, alla handlar om ansträngningar för att utföra uppdraget att bygga ett verkligt transitorienterat samhälle på ett sätt som gynnade invånarna.

” detta har gjorts med avsiktlighet. Det är målmedvetet, ” sa han till publiken. ”När vi började tänka på det här började vi tänka på det när det gäller hur de olika bitarna skulle ställa upp. Och de ställer sig på ett mycket imponerande sätt, håller du inte med?”

skärmbild 2017-03-13 kl 2.26.27
källa: Metro

för hennes del talade Dupont-Walker om att träffa stationens namngivare – Rosa Parks – som barn. Parker hade åkt till Florida för att be Tallahasseans att vara i solidaritet med bussbojkotten i Montgomery. Parks anda, sa hon, skulle vara glad att veta att Willowbrook hedrade sitt arv genom att förbättra transportalternativ och transportupplevelsen för detta samhälle med detta projekt. Och, som Parks namn hade gjort när det gäller ett antal samhällscentrerade initiativ genom åren, hon sa, det skulle återigen signalera till samhället att stationen var en välkomnande plats ”där människor kan komma och växa och utvecklas.”

som sådan sa hon, ”Jag kan vända och säga” Rosa Parks/Willowbrook. Men allt vi vill göra är att vara säker, Mr Washington, att när det tillkännagivandet görs, slutar det inte med Willowbrook.'”

Källa: Metro
Källa: Metro

stationen ”Rosa Parks/Willowbrook” var verkligen ett kritiskt nav och skulle vara desto mer när Crenshaw Line, Regional Connector och förlängningen av Purple Line öppnade, enades Washington.

men översynen gav också unika möjligheter för nya aktörer att vara involverade i och dra nytta av transitdollar. G& F Betongskärning, Inc. – till hands för att göra rivningen för photo op-var den första mottagaren av Contractor Development and Bonding Program (CDBP) som lanserades i Mars i år.

normalt är mindre och medelstora företag utestängda från processen-Det går inte att slutföra med större företag som kan ta på sig större projekt. I” uppdelning ” av projekten skapade Metro fler möjligheter för Metro-certifierade småföretag, missgynnade företag och funktionshindrade Veteranföretag att få ett skott på ett kontrakt. CDBP arbetar för att jämna ut spelplanen genom att hjälpa dem båda att stötta upp sin kapacitet och säkra tillräcklig bindning så att de kan bjuda på Tunnelbanebyggnadskontrakt.

för närvarande, sade Washington, det var avgörande att vi håller dessa dollar som flyter till samhällen och till vårt transiteringssystem genom att fortsätta att stödja SB 1 – gasskatten som är upp till upphävande på novemberröstningen. Cirka 14 miljoner dollar av kostnaderna för stationens översyn betalas med S. B. 1-medel.

källa: Metro
källa: Metro

om det fanns en sak som förblev oklart var det hur kostnaden för stationen hade hoppat från ungefär $66.7 miljoner till 109 miljoner dollar-siffran rapporteras som kostnaden för projektet både vid banbrytande och i pressmeddelanden.

förra året sökte Metro en liten Kontraktsändring för att begränsa störningar i tjänsten under stationsbyggandet, men inget omnämnande av några betydande förändringar av 2015-uppskattningen av kostnaden för projektet gjordes vid den tiden.

Metro sedan har meddelat att stationen skulle stängas under hela åtta månader som börjar i början av nästa januari och att den samtidigt med stationens översyn kommer att genomföra stora systemuppgraderingar och stänga av delar av linjen i fyra månader i taget. Det kan därför vara att Metro räknar med kostnaden för några av systemuppgraderingarna runt stationen som en del av den $109 miljoner siffran, men inget dokument på projektet verkar stava det tydligt.

på tal om nedläggningarna har Metro släppt nästa års arbetsschema. Avslutande delar av systemet visade sig vara att föredra framför att försöka göra arbetet under lågtrafik-något som skulle ha dragit ut arbetet under flera smärtsamma år. Men störningarna kommer sannolikt att visa sig, väl, störande, även med pendelservice som kommer att tillhandahållas för att fylla luckorna.

enligt Metro,

  • från januari till maj 2019: det södra segmentet från Willowbrook/Rosa Parks Station till centrala Long Beach Station stängs av och ersätts av Tunnelbanebussar. Den blå linjen fortsätter att gå mellan 7th St./ Metro Center och 103rd St./Watts Towers Station.
  • från maj till September 2019: det norra segmentet från Willowbrook/Rosa Parks till 7th St/Metro Center kommer att ersättas med bussbussar. Den blå linjen fortsätter att springa mellan Compton Station och centrala Long Beach Station.
  • Observera också att Expo Line-tjänsten kommer att ersättas av pendlar mellan 7th Street/Metro Center Station och Pico Station i 45 dagar under norra Stängningen. Tåg kommer att fortsätta att köra mellan Lattc / Ortho Institute Station och centrala Santa Monica.

skärmdump 2018-08-24 vid 7.01.24 PM

som rapporterats på källan och sett ovan:

  • Blue Line lokal buss pendeltrafik kommer att vara gratis, med bussar som betjänar alla stängda stationer. Skyttlarna kommer att köra samma timmar / dagar som den blå linjen.
  • Blue Line Select Bus Shuttle Service kommer att ha en $1.75 biljettpris och tjäna livligare stationer mellan 6 och 9 AM och 3 och 7 pm, måndag till fredag. Skyttlarna kommer att betjäna Pacific, 1st Street/Downtown Long Beach, 5th Street, Anaheim, Pacific Coast Highway, Willow, Wardlow, Willowbrook/Rosa Parks och 103rd/Watts Towers under stängningen av det södra segmentet. Shuttles kommer att betjäna 7th/Metro, Pico, Grand/LATTC, Willowbrook / Rosa Parks och Compton under norra Stängningen.
  • Blue Line Express Shuttle Service kommer att ha en $1.75 biljettpris med begränsade stopp längs hela korridoren under rusningstid, måndag till fredag. Stationer som serveras kommer att vara Pacific Ave, Downtown Long Beach/1St Street, 5th St, Anaheim St, Pacific Coast Highway, Willow St, Wardlow, LATTC/Ortho Institute, Grand/LATTC, Pico och 7th St / Metro Center.

för mer information om Rosa Parks/Willowbrook station förbättringar, besök Metro dedikerade sida. För mer information om Blue Line shuttle service, vänligen gå hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.