Labor secretary detaljer skyrocketing påståenden, nya fördelar

Lori Trahan – foto: SUN/Scot Langdon

Massachusetts sekreterare för arbets-och arbetskraftsutveckling Rosalin Acosta berättade för USA: s rep.Lori Trahan och ett telefonrådhus på COVID-19-pandemin torsdag att arbetslöshetskrav i hela landet gick från i genomsnitt cirka 17 000 per månad till över 500 000 hittills sedan viruset slog, med påståenden som nationellt nådde över 22 miljoner.

Acosta sa att de ursprungliga kraven på arbetslöshetsförsäkring överväldigade det som tidigare var ett kontor på cirka 50 personer som ringer för att behandla kraven. Hon sa att staten nu har över 700 personer som ringer dessa samtal medan de arbetar hemifrån och social distansering.

”jag tackar dig för ditt tålamod,” sa Acosta i telefon Rådhuset. ”Vi var uppenbarligen inte redo för denna typ av volym.”

Acosta detaljerade också flera nya förmåner som är tillgängliga till följd av pandemin — till exempel arbetslöshetsförsäkring för egenföretagare och gigekonomiarbetare-och svarade på inlämnade frågor.

hon sa som svar på en fråga från en 56-årig livsmedelsföretagets anställd Från Andover att arbetslöshetsförmåner nu är tillgängliga för dem som slutar arbeta eftersom de är rädda för att få COVID-19 som en viktig arbetare.

hon sa att Gov. Charlie Baker utfärdade redan nödregler som gör det möjligt att bortse från det vanliga kravet att individer aktivt söker arbete samtidigt som de får förmåner i situationer där COVID-19 är inblandad.

”en del av nödbestämmelserna gav oss mycket flexibilitet under denna tid för att inte få folk att leta efter arbete eftersom det i de flesta fall inte finns mycket arbete där ute i branschen människor är i och vi förstår att många människor har sig själva eller familjemedlemmar med nedsatt hälsa och vi vill verkligen inte att du ska bli utsatt och vara i fara”, sa Acosta.

under tiden sa Dr.Ashish Jha, chef för Harvard Global Health Institute, att han tror att COVID-19-aktiviteten toppar nationellt just nu, men att den kommer att förbli platå på denna nivå i flera veckor när viral aktivitet toppar vid olika tidpunkter i olika delar av landet.

Rif sa att han tror att toppen för nya infektioner kommer att anlända till Massachusetts om ungefär en vecka, med en topp i dödsfall och sjukhusvistelser efter cirka två veckor.

” och det betyder för mig att de kommande två till tre veckorna, och kanske till och med fyra veckor, kommer att bli mycket svåra här i commonwealth, ” sa Jha. ”Vi måste fortsätta göra det vi gör. Social distansering fungerar, och det kommer att fortsätta att fungera, men vi måste fortsätta göra det ett tag.”

som svar på en fråga om att återuppta ekonomin sa Rif att det på ett seriöst sätt kommer att vara svårt utan omfattande test-och spårningsinsatser för att säkerställa att infekterade och oinfekterade populationer kan hållas isär. Han beskrev Massachusetts som en nationell ledare för att utveckla sådan spårning, fastän.

han sa att han hoppas att landet kommer att kunna börja öppna igen i mitten av maj eller juni, men att allt kommer att bero på fortsatt social distansering och data som visar att viruset sprids avtagande.

”nyckeln till att stoppa ett utbrott är att se till att smittade människor inte kommer i kontakt med oinfekterade människor, och när du inte vet vem som är smittad och vem som inte är det, är det enda politiska alternativet du har social distansering”, sa Jha.

men han sa med väsentligt mer testning rikstäckande, oinfekterade individer kunde hålla ekonomin igång medan endast de smittade självisolerar och karantän.

”det enda sättet vi kan hålla vår ekonomi öppen är om vi har en fantastisk testinfrastruktur”, sa Rif.

Acosta sa att ständigt uppdaterad information om arbetslöshetsersättning under pandemin finns på: www.mass.gov/unemployment/covid-19.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.