Epic Stories of the Rosary

sedan kyrkans tidiga dagar finns det bevis på övningen av upprepad bön och ”bönpärlor”. Enligt EWTN, människor i medeltiden skulle använda strängar av pärlor för att räkna våra fäder och Hail Marys. Över åren, rosenkransen utvecklades till 50 Hail Marys med en vår far sa mellan var och en och blev så småningom känd som rosarium eller ”rose garden”. Det är St Dominic (d. 1221). vem krediteras med den moderna rosenkransen som vi känner den. Festdagen för den heliga Rosenkransen firas den 7 oktober.

kyrkan uppmuntrar alla troende att be rosenkransen ofta. Tillsammans med andlig tillväxt från att begrunda de viktiga händelserna under Jesu liv (glada, härliga, sorgliga och lysande mysterier) finns det också så många episka berättelser om hur människor har räddats av rosenkransen, mirakel och fantastisk historia att hitta familjeklenoder. Det här är verkligen episka berättelser om personliga erfarenheter med möten med Vår mamma och hennes bukett med rosor (namn har tagits bort). Här är en enkel guide om hur man ber rosenkransen.

det här är verkliga historier, med sina egna ord, av dem som hade en episk radbandsupplevelse:

Gud är verklig

radbandet var ett av de sätt jag först insåg att Gud var verklig. Jag var elva, och min femtonåriga syster var djupt i en ätstörning. Det fanns regelbundna skrikande matcher mellan henne och mina föräldrar, min mamma hade fallit i fullständig förtvivlan, och jag blev alltmer ansvarig för hela mitt hus, vilket var utmattande för någon i min ålder. Jag förstod inte hur en god Gud kunde existera, än mindre hur han kunde låta detta hända min familj. Pappa sa att de hade en stor festival i Phoenix. I min del av världen är hon enorm, och talare som Eduardo Verastegui och Immaculee Ilibagiza skulle vara där för att prata om hur Mary hade hjälpt dem genom hemska saker. Så jag gick, tillsammans med tiotusentals andra sydvästra katoliker. I slutet av kvällen var det en procession med en bit av Juan Diego tilma, medan en radband sades på 30 olika språk. Och plötsligt, jag kände, för första gången i mitt liv, Guds närvaro bara fallande på dessa samlade tusentals, med våra olika berättelser och språk, vi alla ber tillsammans. Jag minns att jag bara grät, för den känslan av Guds närvaro var så vacker och så tröstande, och jag slutade inte gråta i timmar efteråt.

perfekt Timing

innan min fru ens hade en aning om att hon någonsin skulle bli katolik, gav en äldre dam som knappast talade engelska henne en radband. Det var från Lourdes, och det innehöll ett par droppar vatten från Fontänerna där. Hon har hållit på den rosenkransen i mer än åtta år nu. Hon hade det med sig vid födelsen av våra två första barn. Sedan, strax efter att ha blivit gravid med #3, försvann rosenkransen. Vi sökte efter det flera gånger men kunde inte hitta det. Vi städade noggrant, men det kom inte igen. Vi bad i månader att det skulle dyka upp, så att vi kunde få det vid födelsen av baby #3.

ungefär en månad innan min fru berodde slutade jag skriva ett kapitel om Mary i en bok jag skriver. Ögonblick senare, när jag gick förbi kylskåpet, tittade jag över toppen av det, och det var min frus radband. Den övre delen av kylskåpet hade rengjorts flera gånger sedan rosenkransens försvinnande, men där var det.

påvlig välsignelse

vit kristall välsignad av St. Påven Johannes Paulus II
Pink Rosary

mina morföräldrar gjorde en resa till Italien 1980. Medan de var där kunde de se Vatikanen och de köpte 5 radband för att ge till var och en av sina barnbarn. När du har köpt radband, du kan ha påven Johannes Paulus II välsigna dem, och sedan skulle de skicka dem tillbaka till familjerna. Så det här är vad mina morföräldrar gjorde och när de återvände hem väntade de ängsligt på att rosariesna skulle dyka upp i posten.

när de kom fram var de 5 vita kristallrosaryerna i lådan, tillsammans med en rosa kristallrosary! De förstod inte varför de fick den här extra rosenkransen och de lade den åt sidan. Det var några månader senare som min mamma fick reda på att hon var gravid, och i September 1982 hade hon en liten flicka. Saint påven Johannes Paulus II visste att mina morföräldrar ville ge alla sina barnbarn en radband från sin resa!

värdefull släktklenod

min familj brukade vara katolska generationer tillbaka. Waaay tillbaka, tillbaka när franska var deras första språk. När min farfar dog, de hittade förvaringslådor fulla av gamla olllld radband och bönböcker dejting tillbaka till början av 20-talet, med gamla heliga kort som plats markörer. Min mamma tog en radband för mig när de delade upp allt, och nyligen fick jag röra den till en förstklassig relik av St.Francis. Gud vet hur länge det satt på min farfars vind och hans pappas vind. Det är riktigt coolt för mig att ge en gammal radband som det livet igen.

Fickkedja

en vän och jag bär alltid Rosaries på oss. Min historia är att jag fick en 1-decennium ring medan på en bekräftelse reträtt med min bror (jag var hans sponsor), och jag alltid bära den med mig. Jag är inte säker på vad min väns historia är, men av någon anledning bär han också en med sig. Men det är inte den roliga delen. Den roliga delen hände förra året när han fick en franciskansk radband, som har 7 decennier, istället för den vanliga 5. (Det handlar om Marias 7 glädje-Annunciation, Visitation, Nativity, Epiphany, upptäckten i templet, uppståndelsen och antagandet och/eller hennes kröning – om någon undrade) men för att lampskärm det faktum att det har två decennier än vi är vana vid, ett tag bar han det ser lite ut som en plånbokskedja, med de ”extra” två decennierna som sticker ut ur fickan.

mirakulöst guld

det har varit många, många berättelser om radband förändras till guld när människor besöker Medjugorje, Bosnien. Visionärerna började träffa Mary den 24 juni 1981 och fortsätter fortfarande att besökas av Mary. Tusentals besöker platsen för visionerna, och många mirakel och helanden har kommit från att bara besöka den välsignade platsen.

en vän och jag bestämde oss för att gå tillsammans med vår kyrka grupp för att besöka Medjugorje. Innan resan kom jag ner appendicit och var tvungen att ha operation. Jag trodde att jag var på bättringsvägen, men hamnade väldigt sjuk igen och bestämde att jag inte kunde åka på resan. Min vän ringde mig innan hon åkte till resan och sa att hennes radband blev guld! När vi fick av telefonen, jag gick till min löpband, där jag säger radband medan du använder den, och drog den ur mugghållaren och det hade också vänt guld! Jag kunde inte tro det! Jag förstod också att min hälsa var i Guds händer och jag återhämtade mig helt från min sjukdom och operationer. Min vän var också välsignad under resan. Gud är stor.

dunka i fickan

jag fick en Padre Pio radband från min mormor för några år sedan. Hon såg en show om honom på EWTN och hon blev kär i honom, och hon ville att jag skulle beställa en radband för sig själv och för mig som en gåva för att vara hennes vårdgivare. Så jag gjorde det, och när jag fick det trodde jag att jag skulle börja bära den i fickan bara så att jag kunde ha en radband med mig hela tiden. Jag hade en i min handväska, men det kändes bara inte tillräckligt nära. Jag började märka något om att ha det i fickan. Jag märkte att när jag var upprörd och skrek på barnen eller kämpade med min man, skulle jag ganska ofta stöta på höften med rosenkransen i fickan på någonting – en räknare, bord, vägg, stol. Jag tror att Padre Pio berättade för mig att tysta min Ande och sluta skrika! Tack, Padre Pio, för att föra lite lugn och ordning i mitt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.