enkelhet Broadmoor 22-44 Review

jag har om 25 timmar på enkelhet Broadmoor 44-22 trädgårdstraktor köpt i juli förra året. Så jag antar att det är dags att skriva en recension. Jag är varken en traktorexpert eller en whiz-bang mekaniker. Jag köpte denna maskin från fårkött kraftutrustning. Den kom i tid och i god form i en aluminiumhållare fäst på en träpall. Det var redan smurt, fyllt med inbrottsolja, och däcket var jämnt. Efter att ha raderat gräsklipparen, laddat batteriet och fyllt det med bensin började det helt upp.
 P1020099.jpg  P1020101.jpg  P1020104.jpg  P1020105.jpg
varför jag köpte den
först var rykte, och den andra var funktioner för priset. Även dyrare än många andra märken, enkelhet ägare verkar fanatisk om sina maskiner. Jag har en en tunnland gräsmatta med några branta kullar och några hinder som jag klipper 40+ gånger per år. Jag ville eller föredrog:

  • minsta 42-tums skärbredd eller en maximal 48-tums,
  • 3 blad (snarare än två) för jämnare skärning,
  • ganska snäv svängradie,
  • stämplat däck (för bättre luftflöde),
  • mer robust växellåda (K57AF) än Tuff Torq K56 som finns på många trädgårdstraktorer.

Broadmoor-serien erbjuder inte en manuell låsdifferens som jag ville ha, men jag fick allt annat.
kompromisser
jag bor i Omaha, NE och är fortfarande förvånad över att det inte finns några Enkelhetshandlare inom vårt 900 000 befolkningsområde. Närmaste återförsäljare är cirka 60 mil bort i Red Oak, IA. Broadmoor-serien har vad den kallar”automatisk styrd dragkraft”. Det fungerar typ av om du går rakt uppför en kulle. Vrid dock hjulen åt höger eller vänster, och det fungerar inte alls.
trevliga överraskningar
älskar oljeavloppssystemet; det är bekvämt och inte alls rörigt. Effekthöjdskontrollen är snäll, men inte en nödvändighet för mig. Omvänd klippning är särskilt lätt: Koppla in backspaken medan knivarna är inkopplade, och du kan fortsätta att klippa bakåt om och om igen tills knivarna är urkopplade. Handtagen på varje sida av sätet är bra för att hänga på för att flytta vikt när du klipper på en sidobacke. (Ja, jag vet. Men jag kunde få en hjärtattack i min ålder med hjälp av en handklippare på dessa backar farliga på något sätt.) Ryggstödet i mesh är en bra ide. Däcket är lätt att lossa och sätta tillbaka, förutom att det vänstra bälteskyddet måste tas bort för att ta bort bältet från däckskivan. (En extra hälften av avståndet mellan bälteskyddet och remskivan skulle ha undvikit den olägenheten.) Snittet är bra. Medan jag just har lagt på nya Gatorblad, producerar fabriksbladen mycket sug. Trodde inte att jag någonsin skulle stripa min gård; men rullarna är där, och det ser bra ut på det sättet. Briggs & Stratton 22 hk motor klarar sig bra på min kuperade gräsmatta.
 P1020355.JPG  P1020358.JPG
mindre trevlig
tydligen enkelhet (eller dess ägare, Briggs & Stratton) tror inte ägare bör smörja sin egen utrustning. Det finns inga smörjinstruktioner-bara en anteckning om att vi borde ta vår maskin till en auktoriserad återförsäljare en gång per år – var tvungna att gå på rad för att få en reservdelslista för att hitta fettmonteringsplatserna. Tvättporten på däck verkar inte göra mycket bra. Nästa år ska jag använda den varje gång jag klipper och jämför den med att inte använda den i år. Den automatiska styrda dragkraften är okej på vått gräs som går rakt uppför en kulle. Det är bättre än ingenting, men förvänta dig inte för mycket. Medan valfria fram-och bakvikter finns tillgängliga finns det inget uppenbart sätt att lägga till hjulvikter som jag säkert kunde använda.
 P1020357.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.