en dåligt formulerad RNC-Tweet på Rosa Parks Backfires

skolbarn turnerar bussen som civil rights-ikonen Rosa Parks blev känd när hon vägrade att ge upp sin plats. Bill Pugliano / Getty Images dölj bildtext

växla bildtext

Bill Pugliano / Getty Images

skolbarn turnerar bussen som civil rights-ikonen Rosa Parks blev känd när hon vägrade att ge upp sin plats.

Bill Pugliano / Getty Images

om inget annat har den republikanska nationella Utskottet fått folk att tänka på Rosa Parks.

naturligtvis gav RNC också sina politiska motståndare en chans att spotta GOP med sin dåligt formulerade tweet lördag som markerar 58-årsdagen av den afroamerikanska medborgerliga aktivistens vägran att ge upp sin bussplats till en vit person, en händelse som utlöste Montgomery-bussbojkotten.

”idag minns vi Rosa Parks djärva ställning och hennes roll för att avsluta rasism”, läs tweeten som orsakade Twitter-raseri och utlöste en snark lavin på RNC: s påstådda cluelessness om rasismens fortsatta existens.

RNC erkände problemet timmar senare: ”tidigare tweet borde ha läst” Today we remember Rosa Parks ” bold stand och hennes roll i kampen för att avsluta rasism.'”

med andra ord, vi får det, var RNC: s budskap.

Orlando Watson, RNC communications director för black media, berättade för mig att den felaktiga tweeten föregicks av ett längre uttalande. Detta uttalande återspeglade exakt verkligheten av rasrelationer sedan 1955.

medan gaffe var relativt liten spelar den in i den skadliga berättelsen om det Republikanska partiet — att det bara betalar läppservice till tanken att öka sin överklagande till minoritetsväljare. Faktum är att från väljar-ID till invandring ses partiet allmänt som fientligt mot minoritetsväljare. Så tweeten passar en stereotyp om festen.

det är samma svaghet GOP: s ”Growth and Opportunity Project” — även känd som sin post-2012 allmänna val ”obduktion” — talade till. Även några högprofilerade afroamerikaner som JC Watts, den tidigare kongressledamoten från Oklahoma, har medgett att partiets ansträngningar, inklusive GOP-projektet på minoritetsutökningsfronten, hittills har varit mer retorik än verkligheten.

det kan vara en lång tid, om någonsin, innan GOP når den punkt där ett felsteg som Rosa Parks tweet inte läses av vänster som en Freudian slip. Men det är nog mer genomförbart än att säga att sluta rasism.

* inlägget reviderades vid 5: 33 pm ET för att återspegla att RNC: s tweeted korrigering kom timmar efter den felaktiga tweeten, inte nästa dag som jag först rapporterade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.