Andy Williams död i åldern 84

fil – i en Dec. 19, 1974 filfoto, amerikansk sångare Andy Williams och hans fru Claudine Longet, visas vid ankomsten till Odeon, Leicester Square, London, för den kungliga Välgörenhetspremiären av ”The Man With the Golden Gun.”Emmy-vinnande TV-värd och” Moon River ” crooner Williams dog tisdagskväll den 25 september 2012 i sitt hem i Branson, Mo., efter en årslång kamp med blåscancer. Han var 84. (AP foto / Press Association, fil)
AP / UKPA

BRANSON, Mo. – Fans över hela världen av crooner Andy Williams lättlyssnade stil sörjer sin tisdagsdöd efter en årslång kamp med blåscancer. Han var 84.

i Aspen minns dock vissa människor som var runt i mitten av 1970-talet hur han stod vid sidan av sin ex-fru Claudine Longet under hennes rättegång i januari 1977 vid Pitkin County Courthouse efter skjutningen av hennes live-in pojkvän, mästare alpine ski racer Spider Sabich.

under sin långa karriär behöll Williams en hälsosam bild. Han var trots allt killen vars medel-Amerika överklagande var motsatsen till motkulturen som producerade rock ’N’ roll. Idag är han mest känd som rösten bakom Henry Mancini-kompositionen ”Moon River”, temat från” Love Story ”och Julklassikern” det är den mest underbara tiden på året.”Han var också värd för en framgångsrik TV-show och flera semester-TV-specialerbjudanden genom 1960-talet och början av 70-talet.

även om efterdyningarna av Longets dödliga skytte av Sabich visade sig vara ett krossande mellanrum för den pipande rena Williams, sägs han ha uthärdat det med den lugna uppträdandet som markerade hans liv och karriär.

Williams gifte sig med den Parisfödda Longet, en före detta Las Vegas showgirl, 1961. Hon var dansare, skådespelerska och sångare och under deras äktenskap uppträdde ofta på Williams TV-program. De hade tre barn tillsammans, Noelle, Christian och Robert, som gick i skolor i Aspen.

av de flesta historiska konton hade äktenskapet syrat i slutet av 1960-talet. 1972 träffade hon Sabich, en kommande idrottsman, och de blev kär. Han var 31, och hon var 34.

enligt en berättelse av David Krajicek för truTV.com, Sabich uppmanade Longet att flytta till Aspen och leva med honom.

”separerad från Williams började Longet dela tid mellan Sabichs chalet i Aspen och sitt eget hem i Malibu – ingen dålig prestation när hon uppfostrade tre barn. Efter ett år eller så, Sabich bjöd Longet och hennes barn, sedan åldrar 10, 9 och 4, att flytta in med honom. Det var en nykterande livsstilsförändring för den svängande ungkarlen, och naturligtvis fanns det konflikter. … Skidåkarens vänner sa att Longet kunde vara behövande och krävande. En gång kastade hon ett vinglas på Sabich på en nattklubb eftersom han inte gav henne tillräckligt med uppmärksamhet.”

vid 1976 började det förhållandet också Sura. Det slutade tragiskt när Longet sköt Sabich med en knockoff av en tysk Luger-pistol som gavs till Sabich som en gåva. Han dog i ambulansen på väg till sjukhuset.

enligt Krajiceks berättelse rusade Williams till Aspen för att stödja Longet, som tillbringade natten för mordet hemma hos John och Annie Denver i Starwood.

räckte för kommentar av Aspen Times på onsdagen sa Annie Denver, ex-fru till den sena populära sångerskrivaren, att hon inte kände Williams och inte hade någon kommentar om hans liv eller död.

” John kände honom. Han stannade på vårt pensionat, ” sa Annie.

Krajicek erinrade om att skytte – som Longet hävdade var en olycka – och efterföljande rättegång skapade en stor rörelse i Aspen När sabichs vänner började viska att skidåkaren hade blivit trött på Longet.

”den allmänna opinionen i avslappnad Aspen vände sig mot fransmannen”, skrev han.

tidigare borgmästare Helen Klanderud minns att skottlossningen var en uppvärmd och splittrande fråga i Aspen.

”det var inte en trevlig tid här,” sa hon.

under rättegången eskorterade Williams Longet till tingshuset, vittnade för hennes räkning och gav stöd för henne och deras barn.

rättegången noterades för vad den inte innehöll: bevis som kan ha skadat Longets fall men inte var tillåtet på grund av misstag av utredarna.

även Longet hade åtalats för ett brott, vårdslös dråp, den lokala juryn hamnade återvänder en dom av förseelse brottslig vårdslöshet. En domare beordrade henne att tjäna 30 dagar i fängelse – på dagar efter eget val – och att betala en liten böter.

inte långt efter rättegången började Longet och hennes Aspen-försvarsadvokat, Ron Austin, ett förhållande. De gifte sig 1985 och bor fortfarande i Aspen-området, på Red Mountain.

varken Austin, som är pensionerad, eller Longet kunde nås för kommentar onsdag Om Williams död.

Williams föddes Howard Andrew Williams i Wall Lake, Iowa, Den Dec. 3, 1927, och började uppträda med äldre bröder Dick, Bob och Don i den lokala presbyterianska kyrkokören. Deras far, postarbetare och försäkringsman Jay Emerson Williams, var körmästaren och kraften bakom hans barns karriär.

när Williams var 8, hans far arrangerade för barnen att ha en audition på Des Moines radiostation som är ”Iowa Barn Dance.”De avvisades ursprungligen men fortsatte att återvända tills de äntligen accepterades. Showen väckte uppmärksamhet från Chicago, Cincinnati och Hollywood. En annan stjärna på som var en ung sportscaster som heter Ronald Reagan, som senare skulle berömma Williams som en ”nationell skatt.”

Bröderna arbetade senare med Kay Thompson, en sångare som så småningom blev känd för” Eloise ” barnböcker. Hon hade tagit ställning som vokalcoach på MGM Studios, arbetar med Judy Garland, June Allyson och andra. Efter tre månaders träning bröt Thompson och Williams Brothers i sin show på El Rancho Room I Las Vegas och ritade fantastiska recensioner i New York, Los Angeles och över hela landet och så mycket som 25 000 dollar i veckan.

efter fem år hade de tre äldre bröderna, som startade sina egna familjer, tröttnat på den ständiga resan och lämnat för att bedriva andra karriärer.

Williams kämpade ursprungligen som en soloakt och var så bruten vid ett tillfälle att han tyckte om att äta mat avsedd för sina två hundar.

en tvåårig TV-stint på Steve Allens ”Tonight Show” och ett kontrakt med Cadence Records vände saker och ting.

Williams blev en stor stjärna 1956, samma år som Elvis Presley, med Sinatra-liknande swing nummer ”Canadian Sunset.”För en tid drevs han in i sådana Presley-imitationer som ”Lips of Wine” och No.1 smash ”Butterfly.”

men han höll mest fast vid vad han kallade sin ”naturliga stil” och behöll den under hela sin karriär. 1970, när även Sinatra tillfälligt hade gått i pension, var Williams i topp 10 med temat från ”Love Story”, den Oscar-vinnande tearjerker. Han hade 18 guldskivor, tre platina och fem Grammy award nomineringar.

Williams var också den första värd för Live Grammy awards telecast och var värd för showen i sju år i rad, med början 1971.

filmlåtar blev en specialitet, inklusive hans signatur ”Moon River.”Längtan Johnny Mercer-Henry Mancini ballad var hans mest kända låt, även om han aldrig släppte den som singel eftersom hans skivbolag fruktade att sådana linjer som ”my Huckleberry friend” var för förvirrande och gammaldags för tonåringar.

Låten framfördes först av Audrey Hepburn i den omhuldade 1961-filmen ”Breakfast at Tiffany ’s”, men Mancini tyckte ”Moon River” perfekt för Williams, som spelade in den i ”pretty much one take” och sjöng den också vid 1962 Academy Awards. Även om ”Moon River” täcktes av otaliga artister och blev en hitsingel för Jerry Butler, Williams gjorde låten till sitt personliga varumärke. Faktum är att han insisterade på det.

”när jag hör någon annan sjunga det, är det allt jag kan för att stoppa mig från att skrika på TV-skärmen,” Nej! Det är min sång!”Williams skrev i sin memoar från 2009 med titeln, passande,” Moon River and Me.”

” The Andy Williams Show”, som varade i olika format under 1960-talet och in i 1971, vann tre Emmys och presenterade Williams växelvis utföra sin hitsstall och bantering med gäststjärnor.

det var på den showen som Williams – som lanserade sin egen karriär som en del av en all-brother – kvartett-introducerade världen till en annan clean – cut-handling-de ursprungliga fyra sjungande Osmond Brothers of Utah. Fyra decennier senare skulle Osmonds och Williams befinna sig i närheten igen och dela Williams Moon River Theatre i Branson, Mo.

Williams bokade några rock-och själshandlingar, inklusive The Beach Boys, frestelserna och Smokey Robinson. På en show, 1970, sjöng Williams” Heaven Help Us All ” med Ray Charles, Mama Cass och en då lite känd Elton John, en vision för Williams i hans rhinestone glasögon och black cape. Men Williams gillade honom och hans genombrott hit ”Your Song” tillräckligt för att spela in det själv.

Williams handling var tydligen inte en handling. Sångarens unflappable sätt på TV och i konsert speglades utanför scenen.

”jag antar att jag aldrig har varit aggressiv, även om nästan alla andra i showbranschen kämpar och krossar och knän för att komma dit de vill vara”, sa han en gång. ”Mitt problem är att jag inte är konstruerad temperamentellt längs dessa linjer.”

Williams bosatte sig senare i Branson med sina dussintals teatrar med levande musik, komedi och magiska handlingar. Han var bland den första vågen av nationella underhållare att utföra det regelbundet.

när han anlände 1992 dominerades staden av countrymusik, men Williams ändrade det med sin eleganta teater på 13 miljoner dollar i hjärtat av nöjesdistriktet, där han gjorde två Shower en natt, sex dagar i veckan, nio månader om året. Först under de senaste åren har han skära ner till en show en natt. Hans mest populära tid var Jul.

inte alla i Hollywood accepterade hans flytt till Mellanvästern.

”faktum är att de flesta av mina vänner i La fortfarande tror att jag är nötter för att komma hit”, sa han till Associated Press 1998.

han och hans andra fru, den tidigare Debbie Haas, delade sin tid mellan hem i Branson och Palm Springs, Kalifornien., där han tillbringade sin fritid på golfbanan när Bransons teatrar var mörka under vintermånaderna efter jul.

pensionering var inte på hans schema. Som han berättade för AP 2001, ” Jag fortsätter tills jag kommer till den punkt där jag inte kan komma ut på scenen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.